Ide a Twilight témával kapcsolatos érdekességeket gyűjtöttem össze

Könyvborítók és magyarázatuk

 

 Stephenie Meyer írta 2005-ben. 

 Oldalak száma: 502   ;   24 fejezetből és egy epilógusból áll

 Borító magyarázat: Aki először ránéz a borítóra, azt gondolja, ez egy női kéz (Bella keze). Aztán olvasás   közben arra a következtetésre jut, hogy Edward keze (fehérsége a tökéletessége miatt). De ez igazából Bella keze, mert a Biblia szerint Éva adja az almát Ádámnak, a tiltott gyümölcsöt. Így azt szimbolizálja, hogy Bella a tiltott gyümölcs Edward számára.  Más szempontból pedig maga az alma szimbolizálja Bellát, mint tiltott gyümölcsöt.

Cím elemzés: Az alkonyat a szerelem napszaka, valamint a vámpírok számára ez a legbiztonságosabb időszak. A cím feltehetőleg az örök szerelmet jelképezi.

  Stephenie Meyer írta 2006-ban. 
  Oldalak száma: 583   ;   24 fejezetből és egy epilógusból áll

  Borító magyarázat: A borítón egy hervadó, megtépázott tulipánt láthatunk. A tulipán Bellát  ábrázolja. Ebben a részben a lány szörnyű megpróbáltatásokon megy keresztül, ezt jelképezi a tulipán kinézete. A virág hervadtsága arra utalhat, hogy Bella az események után nagyon magába fordul. Nem beszél senkivel. A borító alján látható kis könnycsepp alakú szirom valószínűleg Bella átsírt napjaira utal.

  Cím elemzés: new moon újholdat jelent. Ez Bella új életét jelképezi, hiszen új hold kelt föl, megváltozik minden. Új, szomorúbb, Edward nélüli élet vár Bellára. Valamint Edward Bellát újholdkor hagyja el, a cím is ezért lett new moon, hiszen ez a fő motívum a 2. könyvben, erre épül.

 Mivel a könyveket nem láttam, így a szórólapról származnak az információim, amik remélem helytállóak.

Stephenie Meyer írta 2007-ban. 
Oldalak száma: kb.: 680   ;   27 fejezetből és egy epilógusból áll  

Borító magyarázat: A borítón egy vörös-bordó selyemszalag szerű található, egyik helyen elszakadva, mindössze egy szál tartja össze. Ez a szalag Bella és Jacob kapcsolatát szimbolizálja, aminek majdnem vége szakad. A színe pedig a kettőjük közötti kapcsolatot jellemzi, hiszen Bella rájön hogy számára Jacob több mint barát.
?A barátság egy selyemszalag, amely könnyen elszakad, s bár összekötni összelehet, a csomó mégis megmarad.?

Cím elemzés: Az eclipse szó napfogyatkozást jelent. Mikor Edward elhagyta Bellát, minden sötétbe borult Bella addigi tündérmeséjében. Egyedül egy fénypont volt benne, Jacob. Ezért Bella a lehető legtöbb időt töltötte vele, és elnevezte az ő saját Napjánk. Sokszor emlegette így Jacobot. Viszont az Eclipse-ben Edward visszatérése után kezdenek eltávolodni egymástól (Bella és Jacob) és Bellának választania kell élete szerelme és legjobb barátja között.

A puha és a kemény kötésű könyv egyszerre fog megjelenni, várhatóan 2009. októberében. Várható ár: 4999 Ft; 5999 Ft.

Stephenie Meyer írta 2008-ban. 
Oldalak száma: kb.: 780   ;   39 fejezetből és egy epilógusból áll 

Borító magyarázat: A borítón egy bordó gyalog szerepel a háttérben, míg előrébb egy fehér királynő. A gyalog Bella régi életében (amikor még ember volt) a ?szerepét? szimbolizálja, hiszen emberként nem tudott túl sok mindent segíteni egy harcban, hiszen akkor ő volt a célpont, az áldozat. A gyalognak is ez a szerepe a sakkban. Viszont az új életében (amikor már vámpír)  az őrző, védelmező szerep dominál. A sakkban a királynő a legmozgékonyabb és a leghasznosabb bábu, és ilyen lesz Bella is vámpírként hiszen a burok mindenkit megvéd.

Cím elemzés: A szó jelentése hajnalhasagás. A cím Bella új életének kezdetére, vagyis a vámpíréletre utal.

A puha és a kemény kötésű könyv egyszerre fog megjelenni, várhatóan 2010. februárjában. Várható ár: 5999 Ft; 6999 Ft.

Annak ellenére, hogy ilyen borsos az áruk, ha többen olvassátok vagy többször fogod elolvasni, akkor a kemény kötésű változatot ajánlom megvételre. Sajnos ezt most már többszöri elolvasás illetve a családtagok barátok elolvasása utáni tapasztalatból mondom, a puhának már néhány lapja ki óhajt jönni.

Naptár
Szavazás
Melyik rész tetszik a legjobban az Alkonyatból?
Bella megmentése Port Angelesben?
Bella Edward családjánál
Baseball
Bella megmentése Jamestől
Csókjelenetek (szobában, film végén)