Ezen az oldalon aTwilight vámpírjairól olvashattok

Kinézetük, tulajdonságaik:

Bőrük sápadt, falfehér a napfény hatására csillog.  Nem alszanak koporsóban, nem égnek hamuvá a napon. Sosem alszanak-nem tudnak. Szívük nem ver. Lélegzést csak megszokásból teszik. Ha zavarja őket egy illat, illetve rendkívül intenzíven hat rájuk, akkor inkáb nem vesznek levegőt, így az illatot sem érzik. (pl. Bella ittata eleinte Edward számára). Ha szomjasak (vagyis éhesek) szemük fekete. Ha nem, akkor aranyszínű, mézszínű, de vannak olyan vámpírok is (akik emberek vérével táplálkoznak) akiknek a szemük rubinvörös. Arcuk tökéletes, gyönyörű, járásuk kecses, táncias, hajlékony. Nagyon erősek és gyorsak. Átalakulás után rendkívül erősek. Késöbbik folyaman az erejük egy kicsit gyengébb lesz. Önuralmuk fejleszthető.

Némely vámpírok rendelkeznek különleges képességekkel.

Edward: mások gondolataiban olvasás

Alice: jövőbe látás

Jasper: hangulatra tud hatni

Bella: védelmező

Halhatatlanok, csak úgy lehet megölni őket, ha darabokra szaggatjuk, majd elégetjük testük maradványait.

Átváltozás után a nem változnak, csak szebbek lesznek sem a koruk, sem a testalkatuk formájuk. Tehát nem öregednek, ha valakit 17 évesen változtatnak át, akkor örökre 17 éves marad.  A nőnemű vámpírok terméketlenek, mivel nincs peteérésük. A férfi vámpíroknak lehet utóda. Kisgyerekeket nem változtatnak át, mert irányíthatatlanok. Zsákmányukat, vagyis áldozatukat szépségük, a hangjuk, az illatuk. Szervezetük mérget termel, legnagyobb fegyverük a foguk. Vadászat közben teljesen átadják magukat az ösztöneiknek, szinte koordinálhatatlanok.

Vannak "vega (vegetáriánus) vámpírok" is, akik csak állati vérrel táplálkoznak, hogy jobban be tudjanak illeszkedni, és hogy ne érezzék magukat szörnyeknek. A Cullen család tagjai "vega" pámpírnak tartják magukat.

A könyv "vega vámpírjai", azaz a Cullen családtagjai:

A könyv gonosz, nomád vámpírjai:

Twilight

     

 Először a könyv gonosz vámpírjaivak kezdeném, mert velük hamarabb végzek. 

 James: Nyomkövető. Laurent szerint 300 év alatt nem találkozott ilyen tapasztalt és tehetséges vadásszal. Mindig megkapja, megszerzi amit akar.  Az Alkonyat című regényből  megtudjuk, hogy azért egyszer volt egy olyan zsákmánya akit nem kapott meg, Alice Cullent.  Rögeszmésen kezd el Bellára vadászni. Társa Viktóra . A Cullen családtól eltérően ő emberi vért iszik. A baletterembe csalja el Bellát, de Edward időben érkezik és családjával sikerül megmentenie. A baletteremben széttépik és a parkettával elégetik.

Twilight

     Laurent: Praktikussági okokból csatlakozik Jameshez és Viktóriához, de James módszereivel nem ért egyet. A Bellával szembeni hajszában nem vesz részt, sőt figyelmezteti a Cullen családot. Ellátogat Alaszkába, egy másik vegetáriánus vámpír családhoz és csatlakozik is hozzájuk, de nem tud uralkodni berögzött szokásán és néha embereket is eszik. New Moonban találkozik Bellával a baseballos tisztáson és megtámadja, mert szomjas. Bella szerencséjére jönnek a "farkasok" és megölik. 

   Viktória: Az Alkonyatban mint James társa szerepel, segít neki Bella megtalálásában. Amikor Jamest megölik bosszút esküszik, hogy megöli Bellát! Az New Moonban megpróbál Bella közelébe jutni. Nem sikerül neki, mert a vérfarkasok megakadályozzák! Az Eclipse-ben új társat talál, akit kihasznál céljai elérése érdekében. Létre hoz egy csomó újszülött vámpírt, hogy legyőzhesse Cullennéket. Szerencsére nem sikerül a terve. A falka és a Cullen család összefog és legyőzik a ravasz Viktóriát és a seregét.

  Twilight

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naptár
Szavazás
Melyik rész tetszik a legjobban az Alkonyatból?
Bella megmentése Port Angelesben?
Bella Edward családjánál
Baseball
Bella megmentése Jamestől
Csókjelenetek (szobában, film végén)