Autók, házak, helyszínek

 A Stephenie Meyer által írt könyvekben szereplő autókat nézhetitek itt meg:

 Forrás: Stephenie honlapja. A képek egy része is onnan származik, továbbá a Google-ből.

       Bella autója amit Charlie vett neki Billytől.

    1953 Chevrolet Pickup Truck

 A fakóvörös, nagy, legömbölyítet   sárvédős furgon elpusztíthatatlan fajta, tömör vasjárgány, amelyik simán, egyetlen karcolás nélkül kerül ki egy karambolból, miközben a másik kocsi darabokra törik.

 Twilight

 

   

 Edward kedence Aston Martin V12 Vanquish.

  Edward féltett autója. Az autót Jacob is vezeti a Breaking Dawn-ban.

 

 

 

                                                                     Edward' Volvoja


   

 

 

 

 

 

 Rosalie autója

                 

 

 

Twilight

              

 

                                   Emmett autója

 

 

 

 

Bella motor

        Jacob motor

 

 

 

 

 

 

 

  Alice autója

 

                     Carlisle autója

 

 

 

 

Helyszínek:

Forks

Forks és környéke valóságos hely. Az írónő a Googl-ön keresgélve talált rá. A könyv megírása előtt sosem járt ott. 2004 nyarán húgával Emilyvel elrepültek Port Angelesbe, majd kocsit béreltek és meg sem álltak Forksig. Miután megérkeztek az írónő megnyugodott, hogy a város pontosan olyan, mint amilyennek elképzelte.
A történet tökéletesen illik a helyre. Egyetlen aprócska különbség volt, az alatt a két nap alatt, amit ott töltöttek végig napsütéses idő volt.
Igen jó jelnek számított, hogy egy Belláéhoz hasonló furgont is láttak, ami pontosan olyan ház előtt parkolt, amely akár Charlié is lehetett volna. Ellátogattak La Pushba is, mely semmiben sem különbözött az elképzelt helyszíntől. Az írónő végig úgy érezte, mintha bármelyik pillanatban Jacob Blackbe botolhatnának.

Forks turizmus

A Vámpír turizmus új életet lehelt a kisvárosba.
Az ország minden tájáról zarándokolnak el oda rajongók, hogy élőben is láthassák a középiskolát, ahol Bella először találkozott Edwarddal, a mezőt ahol a Cullenek baseballt játszottak, a helyi rendőrörsöt, a kórházat ahol Bellát ellátták, a partot, ahol Jacob Blackkel és barátaival esti tábortűzeztek, vagy magát La Push, az indiánok rezervátumát. A kórház parkolójába még Egy táblát is elhelyeztek az intézmény vezetői, mely azt hírdeti hogy a hely Carlisle Cullen kocsijának van fenntartva. Naponta átlag 100 rajongó látogat el a városba. A legtöbb lakosnak már saját "Alkonyat élménye" is van a látogatokkal kapcsolatban. Egy fiúnak például, akinek könyvtári kölcsönzőjegyét rajongók találták meg majd megtartották maguknak, vagy egy középiskolás szurkoló lánynak, akit fiatal lányok állítanak meg az utcán és ajánlanak pénzt az egyenruhájáért. Az indiánokról már nem is beszélve, akik favágásból élnek meg, és sokszor látnak rajongókat elhullott fadarabokat zsákmányolni emlék gyanánt.

A város határát jelző tábla már nem csak a helyi sportcsapatot hírdeti: "Vámpírok és Racerek",
hírdetik büszkén. Alkonyat pólokat kapni szinte minden boltban, a helyi étteremben Alkonyat Specialitásokat kínálnak, vagy éppen Bella Burgert, amelyben egyedi szósz és ananász van. A rendelés mellé műanyag vámpír fogak is járnak.

"Néha már úgy tűnik, mintha itt állandóan csak alkonyodna, de az itteniek mégis érzik, hogy valami csodálatos dolognak lettek a részesei, és ez minden fáradtságot megér."- árulta el az egyik lakos.

 Charlie háza

Kicsi, két-hálószobás ház, melyet még Reneevel kötött házasságukkor vett meg. A földszinten kicsi, családi nappali van, kandallóval. Valamint a konyha az étkező asztallal, amelyhez három teljesen különböző szék tartozik. A konyhaszekrények virító sárgák, melyeket még Bella édesanyja festett be, hogy napsütést varázsoljon aházba. Egy fürdőszobája van, az emeleten. Bella szobája a ház nyugati oldalán van, és az utcára néz. Fapadlója van, világos kék falai, ferde mennyezete (tetőtér).
A függönyöket már megsárgította az idő, a hintaszékben még anyja ringatta. Újdonságok a szobába: egy felnőtteknek való ágy, íróasztal és számítógép (modemes internettel). A kocsifelhajtó kövezett.
Hátul van egy kis kert, mely mögött már az erdő található.

A Cullen ház

 Twilight

   A könyvben nem minden van leírva, de Stephenie készített egy alaprajzot a házról, amit megmutatott az egyik rajongói oldal szerkesztőjének. Ő ezt nem tehette fel az oldalra, de leírást azért készíthetett.

Íme: A ház Forkson kívül van, az erdő közepén. A pár mérföldes bevezető út jelöletlen és kezeletlen (sem aszfalt, sem kő). A ház előtt egy tisztáson hat ősi cédrusfa áll, melyek szerteágazó lombjaikkal egy egész holdalt terítenek be. A ház három szintes, a földszintet egy széles tornác öleli körbe, homlokzata fehérre festett. Méltóságteljes benyomást nyújt, körülbelül száz éves és hallani a közeli folyó hangját. A bejárati ajtó egy hatalmas térre nyílik, mely valaha több szobából állhatott.
A válaszfalakat eltávolították, így alakítva ki a hatlmas teret. A déli homlokzatot teljesen üveg borítja, ahonnan a folyóra is rálátni. Ennek köszönhetően a ház igen világos, melyet így kiemel továbbá a falak színe is.
A belmagasság igen nagy, a padlót fehér hajópadlóval burkolták, a falak is ugyanebben a színben pompáznak. Az egyik falon alig észrevhető biztonsági tábla van, amelyet beüzemelve áthatolhatatlanná tehetik az üveg falakat.
A bejárai ajtótól balra emelt padlószinten egy hatalmas zongora áll. Az emelvény mögötti ajtó a konyhába vezet, amelyből az étkező nyílik. Az étkező maga nincs lezárva a ház többi részétől, csupán egy szépen ívelő válaszfal szeparálja el a nappalitól. Ezen a falon egy hatlmas plazma tévé van, amely mellett több számítógép is található.
A tévé előtt sok elemből álló ülőgarnitúra van. A földszinten, a lépcső alatt található még egy dolgozó és egy fürdőszoba is. A szoba nyugati részében egy széles, masszív lépcsőkar áll, melynek korlátja finom fogású.

Az emeleten, a lépcső tetejétől kiindulva egy hosszú folyosó helyezkedik el. Mézszínű fával burkolták mind a padlót, mind a falakat. Ezen a szinten van Rosalie, Emmett és Alice szobája valamint Carlisle dolgozószobája egy kisebb könyvtárszobával, amelyek egyébként az étkező felett vannak, a ház nyugati oldalán. A dolgozószobából nyílik Esme kisebb munka szobája. Carlisle dolgozójában egy mahagóni iróasztal és egy bőrszék van.
A falakat festmények borítják, közölük több Carlisle életének néhány momentumát mutatja be.
Rosalie és Emmett szobája (a nappali felett) egy hatalmas L alakú helyiség, melynek egyik végében egy fürdőszoba áll, a másikban pedig egy hasonlóan nagy gardrób. Ők is részesülnek az üvegfalból.
Alice szobája közös Jasperrel, de (Ezt Stephenie Meyer magyarázta el) mióta Alice teljesen kisajátította azt a maga számára, Jasper pedig sok időt tölt a saját dolgozószobájában
(amely egyébként egybenyílik sajátjukkal), mindneki úgy tekint erre a helyiségre, mint Alice szobája. Jasper dolgozója szomszédos Rosalie és Emmett gardróbjával. Az ő szobájuk a bejárati ajtó és a zongora felett van. A fürdszobájuk és a gardróbjuk a konyha feletti részre esik. A fürdőszoba egyébként akkora mint másnál a hálószoba.

A legfelső emeleten szintén egy faborítású folyosó fut végig. A tér nagy részét azonban egy "könyvtár" féleség foglalja el. Stephenie Meyer így írta le: Itt űzik azokat a dolgokat,
amelyek gyakorlatilag illegálisak: okirat hamisítás, számítógép hekkelés és más kétes dolgok.
Edward szobája leghátul van, az utolsó ajtó nyílik oda. Délre néz, közvetlen Rosalie és Emmett szobája fölött van, de az ő szobája négyszögletű. Neki is faltól falig ablaka van, amelyen keresztül gyönyörű a kilátás. Az ő gardróbja és fürdője a szoba távolabbi felében van, közel az ajtóhoz.  A szoba nyugati falát teljesen beborítják a Cd-k százait tartó polcok, és ott a sarokban található még egy igen komolynak tűnő zenei stúdió berendezés. A ház többi rézével ellentétben Edward szobájában nem a fehér szín az uralkodó. Nincs ágya, csak egy hatalmas fekete bőr kanapé, egy vastag aranyszínű szőnyeg, a falakt pedig csupán egy árnyalattal sötétebb, nehéz anyagok borítják.
Közelebb a lépcsőhöz található Esme és Carlisle hálószobája. Alattuk Rosalie és Emmett gardróbja illetve Jasper dolgozója van. Nekik is saját gardróbjuk és fürdőszobájuk van, amelyek az ajtótál távolabbi oldalon helyezkednek el. Van pincéjük is, ahol tiltott dolgokat raktároznak.  Csupa olyan dolgot, amelyekhez szinte lehetetlen hozzájutni, ha nem vagy vámpír.

La Push

A Quilete törzs

Valóban létező indián törzs, akik ténylegesen a La Push nevű rezervátumban élnek.
Eredetileg nagyon spirituális nép voltak. A fiúk a pubertáskor elérésekor "ha úgy akarták"
különböző kalandozásokra indulhattak, hogy megtalálják önnön természetfeletti erejüket.
Voltak sámánjaik, gyógyítóik és rengeteg legendájuk szörnyekről és más mítikus teremtményekről, amelyekben egytől egyig hittek. Egy kóborló alakváltó egyszer egy farkasba botlott, akit emberré változtatott. Ő volt az első Quileute. Hittek abban, hogy mindenkinek van saját őrzője, akihez imádkoztak is. Köztük volt a nap és Tsikáti vagyis a világegyetem. Hitük nagy része a feledés homályába veszett, miután megjelentek az első telepesek. 1882-ben A.W. Smith tűnt fel a településükön, Iskolát alapított és tanítani kezdte az indián gyermekeket. A törzsi neveket lecserélte Bibliaiakra. 1889-ben, békességüknek köszönhetően La Pusht rezervátummá nyílvánították, amely védettséget adott  nekik a területfoglalások ellen. Ugyanebben az évben egy elégedetlenkedő telepes, aki saját magának kívánta a terület egy részét, bosszúból felégette a telep nagy részét. Így semmisült meg rengeteg felbecsülhetetlen értékű törzsi emlék, amelyek még az európaiak megjelenése előttről származott.
A La Pushról jól látható James Sziget mindig is fontos szerepet játszott a törzs életében:
ide temették el törzsfőnökeiket.

 

 

 

 

Naptár
Szavazás
Melyik rész tetszik a legjobban az Alkonyatból?
Bella megmentése Port Angelesben?
Bella Edward családjánál
Baseball
Bella megmentése Jamestől
Csókjelenetek (szobában, film végén)